Tisdag 11 december kl. 19.00

Regi: Martin McDonagh
USA 2017
1 tim 55 min
Tillåten från 15 år

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

I amerikanska södern har en tonårsflicka blivit våldtagen och mördad. Hennes mamma, Mildred, är ursinnig på polisen som hon tycker inte gör något. Mildred tar till drastiska metoder för att provocera fram en reaktion. En mångbottnad film som tar med publiken på en omtumlande resa. Oscar för bästa kvinnliga huvudroll och bästa manliga biroll.

 

Tisdag 4 december kl. 19.00

Regi: Naomi Kawase
Japan 2017
1 tim 41 min
Tillåten från 7 år

Mot solnedgången

Vi möter en ung kvinna som syntolkar film. Inläsningen testas i en grupp synskadade och där träffar hon en medelålders fotograf som håller på att förlora synen. Han kritiserar inläsningen men hon blir nyfiken och de börjar träffas. En vacker film om livets solnedgång och om ljus som försvinner.

 

Tisdag 27 november kl. 19.00

Regi: Michael Haneke
Frankrike 2017
1 tim 47 min
Tillåten från 15 år

Happy End

Den 13-åriga Eve flyttar till sin pappa efter att mamman överdoserat antidepressiva tabletter. En flytt från en dysfunktionell familj till en annan. Isabelle Huppert briljerar i sin roll som Anne, som framgångsrikt styr familjeföretaget. Filmen väver kreativt ihop olika relationer och konflikter över generationerna i överklassfamiljen.

 

Tisdag 20 november kl. 19.00

Regi: Sean Baker
USA 2017
1 tim 51 min
Tillåten från 11 år

The Florida Project

Sexåriga Moonee bor med sin unga ensamstående mamma på ett ruffigt Florida-motell. De har alltid ont om pengar, men världen är ändå en underbar plats där bara fantasin sätter gränser för lek. Den bistre motellskötaren Bobby ömmar under ytan för Moonee och hennes kompisar, som ständigt skapar huvudvärk för sin omgivning.

 

Tisdag 13 november kl. 19.00

Regi: Olof Spaak
Sverige 2017
1 tim 48 min
Tillåten från 15 år

Trädgårdsgatan

I samband med en begravning träffas Eric och Elin igen efter flera år. De minns hur de tillbringade en sommar tillsammans som barn med varsin missbrukande förälder. De två barnen knöt ett skört vänskapsband samtidigt som de vuxnas relation stormade fram och tillbaka.

 

Tisdag 6 november kl. 19.00

Regi: Sebastián Lelio
Chile 2017
1 tim 40 min
Tillåten från 15 år

En fantastisk kvinna

Marina, en ung transkvinna i Santiago de Chile har en relation med Orlando, en äldre man som plötsligt dör. Istället för att få sörja sin älskare måste Marina kämpa för sin rätt att vara sig själv, både mot myndigheterna och Orlandos familj. Årets Oscar för bästa utländska film.

 

Tisdag 30 oktober kl. 19.00

Regi: Isold Uggadottir
Island 2018
1 tim 35 min
Barntillåten

And Breathe Normally

Ömsinta personporträtt i en kraftfull debutfilm om vänskap, utsatthet och hur ett oöverlagt ord kan förändra människors liv. Uggadóttir, som vann pris som bästa regissör vid filmfestivalen i Sundance, har skapat ett nervkittlande drama där den enskilda människan ställs mot regelsystemet.

 

Tisdag 23 oktober kl. 19.00

Regi: Fatih Akin
Tyskland 2017
1 tim 46 min
Tillåten från 15 år

Utan nåd

I ena sekunden lever Katja ett lyckligt liv med man och son. I nästa sekund har livet förvandlats till en mardröm efter ett attentat. En film om ett rättssystem som inte lyckas skipa rättvisa och där hämnd blir ett alternativ.

 

Tisdag 16 oktober kl. 19.00

Regi: Nakache & Toledano
Frankrike 2017
1 tim 56 min
Barntillåten

Cést la vie

Ett storslaget, extravagant bröllop hålls på ett slott, men det är inte brudparet som står i focus. Huvudperson är festfixaren Max och hans bångstyriga personal. Det är en hyllning till kärleken och livet i denna kaosartade komedi som också speglar de stora klasskillnaderna i det franska samhället.

 

Tisdag 9 oktober kl. 18.45

OBS TIDEN!

Regi: Andrej Zvjagintsev
Ryssland 2017
2 tim 7 min
Tillåten från 11 år

Saknaden

Boris och Zhenya är mitt uppe i en slitig skilsmässa. Båda har nya partner och vill börja på ett nytt livskapitel: Boris med sin gravida flickvän och Zhenya med sin förmögne älskare. Ingen av dem visar något större intresse för sin 12-årige son förrän han försvinner. Juryns pris vid Cannesfestivalen.

 

Tisdag 2 oktober kl. 19.00

Regi: Iram Haq
Norge 2017
1 tim 46 min
Tillåten från 15 år

Vad ska folk säga

Nisha, 16 år, bor i Oslo och följer strikt familjen pakistanska traditioner hemma men lever ett vanligt modernt liv med sina vänner. När hennes pappa kommer på henne med att ha en pojkvän, skickar han henne till Pakistan. Bygger på regissören Iram Haqs egna erfarenheter.

 

Tisdag 25 september kl. 19.00

Regi: Greta Gerwig
USA 2017
1 tim 34 min
Barntillåten

Lady Bird

Tonåriga Lady Bird ligger i krig med sin mamma, sin tråkiga hemstad och sin katolska skola. Hon har bytt namn och nu vill hon byta liv, bli något stort. En humoristisk och varm film om det svåra i en mamma-dotter-relation och om att på osäkra vingar pröva livet.

 

Tisdag 18 september kl. 19.00

Regi: Robert Guédiguian
Frankrike 2017
1 tim 47 min
Tillåten från 7 år

Huset vid havet

Tre syskon återförenas i sin döende fars medelhavsvilla. Minnen väcks till liv och de börjar fundera över vad de tagit med sig av faderns ideal. Deras känsla för solidaritet sätts på prov när en grupp båtflyktingar strandar i närheten av den lilla fiskebyn.

 

Tisdag 11 september kl 19.00

Titel: Amatörer
Regi: Gabriela Pichler
Sverige 2018
1 tim 42 min.
Tillåten från 7 år

Amatörer

Då penningbristen i Lafors är akut får högstadieeleverna Dana och Aida i uppdrag av kommunen att göra en film om orten för att locka en tysk lågpriskedja att etablera sig. Resultatet blir inte riktigt som väntat. Amatörer är en varm, rolig och träffsäker skildring av Sverige.