Tisdag 10 april kl 19.00

Regi: Steven Soderbergh
USA 2017
1 tim 59 min
Tillåten från 7 år

Logan Lucky

De otursförföljda bröderna Logan bestämmer sig för att genomföra årtiondets kupp. Det gäller bara att vara smart nog, hålla nerverna i styr och få med de rätta kumpanerna …

Steven Soderbergh är här tillbaka med en riktigt rapp komedi.

 

Tisdag 3 april kl 19.00

Regi: Zaida Bergroth
Finland 2017
1 tim 59 min
Tillåten från 15 år

Miami

En road-movie längs ödsliga landsvägar i Finland, en kriminalthriller med inhemska skurkar och rysk maffia och ett vemodigt psykologiskt drama om systerskap. Om att söka eller förlora en egen identitet. Och just för att Miami vill så mycket är den spännande, överraskande, insiktsfull och rörande.

 

Tisdag 27 mars kl 18.45

OBS TIDEN!

Regi: Kenneth Lonergan
USA 2016
2 tim 17 min
Tillåten från 11 år

Manchester by the Sea

Den buttre fastighetsskötaren Lee mister sin bror och får vårdnaden om sin tonårige brorson. Relationen blir komplicerad främst genom att Lee inte orkar ta ansvar. Så småningom blottas dock berättelsens centrala tragedi.. Ett starkt Oscarsbelönat drama om att försöka leva vidare med sorg och skuld.

 

Tisdag 20 mars kl 18.45

OBS TIDEN!

Regi: Rodrigo Sorogoyen
Spanien 2016
2 tim 7 min
Tillåten från 15 år

Dödens apostel

Madrid 2011: sommarhetta, påvebesök och politiska protester. Samtidigt mördas ett antal äldre kvinnor och två omaka poliser sätts att utreda en seriemördare. Begåvat skådespeleri i denna spanska thriller som vunnit flera priser.

 

Tisdag 13 mars kl 19.00

Regi: Antti-Jussi Annila
Finland 2017
1 tim 43 min
Tillåten från 15 år

Den eviga vägen

Historien om finländarna som lockades till Sovjetunionen för att delta i byggandet av det kommunistiska paradiset. När Stalins förföljelser tar fart förvandlas paradiset till ett helvete. En stark film om ett obearbetat kapitel i Finlands historia, om idealister och om krossade drömmar.

 

Tisdag 6 mars kl 19.00

Regi: Sophie Boutros
Libanon/Jordanien/Egypten 2016
1 tim 32 min
Tillåten från 15 år

Den syriska förlovningsringen

Ett libanesiskt drama om mötet mellan en syrisk och en libanesisk familj. En film om fördomar och om att kunna gå vidare i livet – inte fastna i gamla tragedier eller oförrätter utan leva i nuet. En konfliktfylld komedi om infekterade ämnen.

 

Tisdag 27 februari kl 18.45

OBS TIDEN!

Regi: Guðmundur A. Guðmundsson
Island 2016
2 tim 9 min
Tillåten från 11 år

Heartstone

Thor och Kristjan bor i en avlägsen isländsk fiskeby. Det är sommar och de två pojkarna tar sina första steg mot vuxenlivet i en värld där knytnävarna talar och det är fult att visa känslor. Thor är mycket nyfiken på tjejer och sex medan Kristjan mer och mer känner att han är förälskad i sin vän.

 

Tisdag 20 februari kl 19.00

Regi: John Carroll Lynch
USA 2017
1 tim 28 min
Barntillåten

Lucky

Lucky är en andlig resa där vi följer en 90-årig kedjerökande ateist och de märkliga karaktärer som bor i hans avskilda lilla ökenstad. Efter att ha överlevt alla sina vänner befinner sig den självständige Lucky vid ett av livets vägskäl och beger sig ut på en andlig resa för att hitta sig själv och det ouppnåeliga: upplysning.

 

Tisdag 6 februari kl 19.00

Regi: Wiktor Ericsson
Sverige/Polen 2017
1 tim 33 min
Tillåten från 11 år

Jordgubbslandet

Säsongsjobbande EU-migranter ställs mot xenofoba bärodlare. En lyrisk och laddad film som skildrar en värld av motsättningar och fördomar men också en berättelse om ung kärlek i en övertygande kombination av politik och poesi.

 

Tisdag 13 februari kl 19.00

Regi: Blandine Lenoir
Frankrike 2017
1 tim 29 min
Tillåten från 11 år

50 vårar

Aurore, 50 år, är nyskild, arbetslös och ska snart också bli mormor, sålunda en ny tid i hennes liv. Av en slump råkar hon på sin ungdomskärlek och bestämmer sig: livet är inte slut. Kanske är det istället nu det börjar? En film med värme och humor.

 

Tisdag 30 januari kl 19.00

Regi: Theresa Traoré Dahlberg
Sverige 2017
1 tim 23 min
Barntillåten

Ouaga Girls

Ouaga Girls är en skildring av systerskap, livsval och om att bryta ny mark. Vi får följa en grupp unga kvinnor på en skola i Burkina Fasos huvudstad. De får lära sig ett yrke traditionellt avsett för män; bilmekaniker. Pricksäkert gestaltas deras sista skolår, och vi får också en bild av landets samtid. En berättelse med värme, skratt, smärta och djup.

 

Tisdag 23 januari kl 19.00

Regi: Tarik Saleh
Sverige, Tyskland, Danmark 2017
1 tim 51 min
Tillåten från 15 år

The Nile Hilton Incident

Filmen utspelar sig i ett smutsgrått Kairo, genomsyrat av korruption. Mordet på en berömd sångerska blir droppen för den ohederlige polisen Noredin, spelad av Fares Fares.  Mäktiga män vill lägga ner utredningen, men Noredin vill denna gång göra rätt.

En film noir av klassiskt snitt som vann publikpriset på Sundancefestivalen.

 

Tisdag 16 januari kl 18.45

OBS TIDEN!

Regi: Emmanuelle Bercot
Frankrike 2016
2 tim 8 min
Tillåten från 15 år

Kvinnan från Brest

Läkaren Irene Franchon misstänker att en medicin som diabetiker får utskriven ger allvarliga hjärtfel, flera patienter har avlidit. Tillsammans med några kollegor börjar hon undersöka om hennes antagande stämmer.

Filmen bygger på en verklig händelse - en läkemedelsskandal som skakade Frankrike 2010.

 

Tisdag 9 januari kl 19.00

Regi: Jens Assur
Sverige 2017
1 tim 47 min
Tillåten från 11 år

Korparna

Filmen utspelas på en arrendegård i Småland på 70-talet där bonden Agne sliter för att få gården att gå runt. Hans familj har brukat jorden i generationer och Agne tar för givet att sonen Klas ska ta över. Men Klas vill annat.

En gripande film där Reine Brynolfsson gör en övertygande och minnesvärd rolltolkning.