Tisdag 21 mars kl. 18:15

OBS TIDEN!

Regi: Maren Ade
Tyskland 2016
2 tim 42 min
Tillåten från 15 år

Min pappa Toni Erdmann

Winfried är en åldrad, excentrisk man som tröttnat på att aldrig få träffa sin karriärsinriktade dotter. Han åker på semester till Bukarest där dottern arbetar och bor. Filmen är tänkvärd, varm, rolig och originell och belyser vad som är viktigt i livet.

Tisdag 28 mars kl. 19:00

Regi: Khadija al-Salami
Jemen 2014
1 tim 36 min
Tillåten från 15 år

Nojoom

Filmen är skapad av Jemens första kvinnliga regissör, Khadija Al Salami, som delar med sig av sina egna erfarenheter som barnbrud. Nojoom blir bortgift vid 10 års ålder, ett äktenskap som hon vill bort ifrån. Mot alla odds driver hon igenom en skilsmässa. Det är en stark skildring av ett patriarkalt samhälle, men på också en gripande berättelse om en ung flicka som vågar stå upp för sin rätt att vara barn.

 

Tisdag 4 april kl. 19:00

Regi: Cesc Gay
Spanien/Argentina
1 tim 48 min
Barntillåten

Vänner för livet

Julian bor i Madrid med sin hund och gör sitt yttersta för att hålla humöret uppe trots att han är dödssjuk i cancer. När barndomsvännen Tomás kommer från Kanada för att återse honom, får de en sista chans att återuppta den vänskap som nästan gått förlorad. Det blir fyra oförglömliga dagar.

 

Tisdag 11 april kl. 18:45

OBS TIDEN!

Regi: Stefano Sollima
Italien/Frankrike 2015
2 tim 10 min
Tillåten från 15 år

Suburra

Filmen utspelar sig dagarna innan Italiens regering faller 2011. Efter att en underårig prostituerad överdoserat fastnar en korrupt politiker i händerna på en skoningslös maffiaboss. Detta blir startskottet för en vild historia som letar sig från Roms gator fram till parlamentet och ända in i Vatikanen.