Onsdag 7 oktober kl. 18.00

Regi: Hlynur Palmason
Island 2020
1 tim 49 min
Tillåten från 15 år

En vit, vit dag

Två år har gått sedan Ingimundurs hustru omkom i en olycka men han är fortfarande uppslukad av sorg och entledigad från sitt arbete som polischef. När han går igenom sin frus saker väcks en misstanke, och han blir besatt av att finna sanningen.

En berättelse om sorg, hämnd och villkorslös kärlek.

 

Onsdag 18 november kl. 18.00

Regi: Lulu Wang
USA 2019
1 tim 40 min
Barntillåten

The Farewell

Känslosamt och roligt om en familjehemlighet. Billi reser till Kina för att ta farväl av sin farmor som är sjuk i cancer. Men familjen väljer att inte berätta för farmodern om hennes sjukdom. Filmen handlar om hur familjen tar farväl utan att farmodern själv vet om det. Det här låter allvarligt men är också finstämt och vardagligt kul.

 

Onsdag 4 november kl. 18.00

Regi: Mark Jenkin
Storbritannien 2020
1 tim 37 min
Tillåten från 11 år

Bait

Med växande bitterhet tvingas fiskaren Martin se på när semesterfirande stadsbor tar över hans hemby, ett litet fiskesamhälle i Cornwall. Barndomshemmet med havsutsikt har sålts till välbeställda Londonbor och brodern kör turister i familjens fiskebåt.

 

Onsdag 2 december kl. 18.00

Regi: Agnieszka Smoczyńska
Polen 2018
1 tim 40 min
Tillåten från 11 år

Kvinnan som glömde sitt förflutna

Alicja lider av svår minnesförlust. Hon minns varken vem hon är eller varifrån hon kommer. När hon blir kontaktad av en man som utger sig vara hennes pappa, blir det inledningen till konfrontation med ett gåtfullt förflutet.

 

Onsdag 21 oktober kl. 18.00

Regi: Louis-Julien Petit
Frankrike 2019
1 tim 42 min
Barntillåten

De osynliga

Med kort varsel tvingas kommunens center för hemlösa kvinnor stängas. Socialarbetarna ska på tre månader hjälpa kvinnorna tillbaka in i samhället och utnyttjar då alla upptänkliga kontakter, förfalskar, hittar på och ljuger. Alla medel är tillåtna.

Flera av rollerna spelas av kvinnor med egen erfarenhet av hemlöshet. Ett allvarligt tema förmedlas med humor och värme.

 

Onsdag 23 september kl. 18.00

Regi: Sameh Zoabi
Israel 2018
1 tim 37 min
Tillåten från 11 år

Tel Aviv On Fire

Även om underlaget till Tel Aviv on Fire är en invecklad och sorglig historia är resultatet en lättsmält och underhållande fars. Genom dubbla handlingsförlopp och genomtänkt detaljrikedom utvecklar regissören konflikten Israel Palestina till en mjuk satir där symboliken ligger tät och humorn nära till hands.