Tisdag 12 september kl 19.00

Regi: Aki Kaurismäki
Finland 2017
1 tim 38 min
Tillåten från 11 år

Ljus i natten

Kaurismäkis nya film är som vanligt på ytan naivt berättad, med långsamma tystlåtna figurer som vandrar eller åker genom välpatinerade landskap. Men här finns också humor och värme. Det handlar om Khaled från Syrien som söker asyl i Finland. Och möter både oförstående myndigheter och människor som vill hjälpa.

Vann Silverbjörnen i Berlin.

 

Tisdag 19 september kl 19.00

Regi: Ken Loach
Storbritannien 2016
1 tim 40 min
Tillåten från 15 år

Jag, Daniel Blake

59-årige snickaren Daniel har sjukskrivits av sin läkare men enligt myndigheterna är han för frisk för att vara sjukskriven. Utan sjukpenning tvingas han söka arbete för att få bidrag och hamnar i en absurd byråkrati. Ken Loach sätter ljuset på ett samhälle som krackelerar och där de innanför och utanför har helt skilda utgångspunkter.

Guldpalmen 2016.

 

Tisdag 26 september kl 19.00

Regi: Paddy Breathnach
Kuba/Irland 2016
1 tim 40 min
Tillåten från 15 år

Viva

En försoningshistoria om en far och en son, en komma ut-film om en man som drömmer om att bli dragartist. Om två världar på kollisionskurs, svikna förväntningar och krossade illusioner - men också försök att förstå.

Filmen är dessutom en vacker skildring av dagens Havanna.

 

Tisdag 3 oktober kl 19.00

Regi: Anne Fontaine
Frankrike/Polen 2016
1 tim 55 min
Tillåten från 15 år

Agnus Dei

I Agnus Dei (Guds lamm) följer vi några nunnor som är gravida till följd av krigsbrotten de utsatts för. Till deras undsättning kommer en ung kvinnlig läkare från ett av Röda Korsets fältsjukhus. En mörk berättelse, men samtidigt en svindlande vacker skildring av tro och tvivel.

 

Tisdag 10 oktober kl 18.45

OBS TIDEN!

Regi: Paul Verhoeven
Fr/Ty/Belgien 2016
2 tim 10 min
Tillåten från 15 år

Elle

När en framgångsrik affärskvinna blir attackerad och våldtagen i sitt hem påbörjas en katt– och råttalek. Hon vägrar ta på sig offerrollen och gör allt för att hitta den okände gärningsmannen. En thriller där maktpositionerna skiftar oförutsägbart.

Golden Globe åt Isabeller Huppert.

 

Tisdag 17 oktober kl 19.00

Regi: Rodja Sekersöz
Sverige 2017
1 tim 30 min
Tillåten från 11 år

Dröm vidare

Mirja försöker hitta sin plats i världen efter ett avtjänat fängelsestraff. När hon lyckas få ett jobb som hotellstäderska börjar hon leva ett dubbelliv. Hon slits mellan sin sjuka mamma och sina gamla tjejgäng, som varit som hennes riktiga familj. Dröm vidare är en lika verklighetsnära som drömsk film om vänskap, lojalitet och klass.

 

Tisdag 24 oktober kl 19.00

Regi: Barry Jenkis
USA 2016
1 tim 41 min
Tillåten från 11 år

Moonlight

En skildring av en ung mans uppväxt i ett slumområde utanför Miami. Filmen följer hans kamp att finna sin plats. En tidlös historia om mänsklig kontakt och om de ögonblick och krafter som formar våra liv. Det är vackert i allt det trasiga; det finns värme att hitta i de till synes hopplösa kvarteren.

Årets Oscar för bästa film.

 

Tisdag 31 oktober kl 18.35

OBS TIDEN!

Regi: Park Chan­-wook
Sydkorea
2 tim 24 min
Tillåten från 15 år

The Handmaiden

The Handmaiden är en thriller om en bedragare som med hjälp av en kammarjungfru vill åt en rik änkas förmögenhet. Det är också en film om undertryckta känslor i en gryta av kolonialism, erotik och hemligheter.

Baserad på en bok av Sarah Waters.

 

Tisdag 7 november kl 18.15

OBS TIDEN!

Regi: Andrea Arnold
USA/Storbritannien 2016
2 tim 43 min
Tillåten från 11 år

American Honey

Vi får följa med på en färd till olika platser, rika och fattiga, runt om i USA. Utsatta ungdomar utan hopp och möjligheter rekryteras till att bli ambulerande tidningsförsäljare. American Honey är en varmt skildrad socialrealistisk road-movie av den brittiske regissören Andrea Arnold som här djupdyker i det amerikanska samhället.

 

Tisdag 14 november kl 19.00

Regi: Paolo Genovese
Italien 2016
1 tim 37 min
Tillåten från 7 år

Vad döljer du för mig

Vad skulle hända om vi tvingades visa upp allt innehåll i våra mobiler? Ett gäng barndomsvänner samlas till parmiddag och värdinnan föreslår en lek där allas mobiler läggs på bordet och all kommunikation ska vara offentlig. Kvällen tar flera oväntade vändningar - både för dem kring bordet och för oss i salongen.

 

Tisdag 21 november kl 19.00

Regi: Santiago Mitre
Argentina 2015
1 tim 43 min
Tillåten från 15 år

Paulina

Paulina väljer bort en lovande advokatkarriär i Buenos Aires för att jobba som lärare i en fattig by. Höga ideal och förhoppningar krockar dock med en bister verklighet.

En engagerande film om en stark kvinna som går sin egen väg trots att hon kritiseras av sin omgivning för att hon inte agerar som man förväntar sig av henne.

 

Tisdag 28 november kl 19.00

Regi: Mike Mills
USA 2017
1 tim 59 min
Tillåten från 7 år

Alla tiders kvinnor

Tre kvinnor från olika generationer utforskar kärlek, sex och frihet i Kalifornien på 70-talet och uppfostrar gemensamt tonårsgrabben Jamie. En humoristisk och ömsint berättelse med förstklassigt skådespel och ytterst välskriven dialog.

 

Tisdag 5 december kl 19.00

Regi: Juho Kuosmanen
Finland 2016
1 tim 32 min
Tillåten från 15 år

Den lyckligaste dagen i Olli Mäkis liv

Boxningsfilmen som innehåller lite boxning och mycket humor och kärlek. Olli Mäki förbereder sig för VM-matchen men vill egentligen helst tillbringa tiden med sin kärlek.

Välspelad historia om att välja det som gör en lycklig, en varm filmpärla.

 

Tisdag 12 december kl 18.00

OBS TIDEN!

Regi: Cristi Puiu
Rumänien 2016
2 tim 53 min
Tillåten från 7 år

Sieranevada – en gravallvarlig komedi

Efter sin fars död samlar Larry sin familj till en minnesstund. På denna går diskussionsvågorna höga. En objuden gäst som dyker upp innebär kaos och snart urartar det till en uppgörelse.

Välspelad historia om att välja det som gör en lycklig, en varm filmpärla.